Pitanja i odgovori

Upoznajte samoutovarni viljuškar INNOLIFT. Bitna stavka viljuškara INNOLIFT je, da osim tereta, na vozilo ukrca i sebe i ide sa Vama na isporuku. Kada imate INNOLIFT nije više važno da li imate opciju zakupa viljuškara ili dodatne osobe za pomoć. Bilo da ga koristite u skladištu ili utovarate/istovarate vozilo i istovremeno se sam podiže i ukrcava u vozilo. Kada su tovar i INNOLIFT u vozilu, tovar jednostavno vozite po vozilu ili ga ostavite na sigurnom mestu, ukoliko visina tovara omogućava možete podizati i jednu na drugu paletu. Kada završite, Innnolift ostaje pričvršćen pod teretom i zauzima samo 35 cm tovarnog prostora.

Šta je glavna prednost viljuškara Innolift?

Prilagodljivost. Viljuškar ujedinjuje paletar i hidrauličnu rampu, utovarnu rampu, montiranu na Vaše vozilo, u jednu mašinu koju upotrebljavate za utovar i istovar tereta na dostavno vozilo, kombi ili kamion. Innolift nije pričvršćen za vozilo, pa ga zato možete upotrebljavati na više vozila, na prikolici ili u magacinu.

Da li je za Innolift potrebna bilo kakva dozvola za upotrebu?

Ne, Innolift upotrebljavate jednostavno. Ne treba vam homologacija za vozilo, A-kategorija ili ispit za viljuškar.Obuku za rukovanje INNOLIFT viljuskarima dobijate od nas pri kupovini.

Da li Innolift oduzima veliku nosivost vozilu?

Ne, i to je jedna od prednosti viljuškara Innolift. Njegova težina, u zavisnosti od modela, je od 175 kg do 195 kg. To je manje od ukupne težine, ako je na vaše vozilo montirana hidraulična ili utovarna rampa jednake nosivosti tovara, zajedno sa paletarom (koji vam je potreban za pomeranje palete). Kada vam je potrebno potpuno prazno vozilo, Innolift ostavite u magacinu i vaše vozilo za dostavu ima ponovo svu moguću raspoloživu nosivost. Kada kupite novo dostavno vozilo, Innolift jednostavno prebacite u njega. Bez troškova montaže.

Da li Innolift zauzima mnogo prostora u kombiju?

Ne. Innolift je u vozilu parkiran ispod palete, kućište viljuškara duboko je 35 cm, Euro paleta je dugačka 120 cm. To je ukupno 155 cm. Dakle, Innolift možete sa paletom (po dužini) složiti pored vrata i zatvoriti ih.

Po čemu se Innolift razlikuje od običnog viljuškara paletara?

Glavna razlika je u mobilnim sigurnosnim nogama, koje se pomere ka napolje, kako bi viljuškar mogao, uz pomoć dvosmernog sistema podizanja, sam da se podigne na vozilo.Tako možete da ga odvezete sa sobom i kod klijenata, gde nemate mogućnosti istovara težeg tovara, i sami istovarite tovar - bez čekanja i iznajmljivanja viljuškara ili čak plaćanja dodatnih ljudi za pomoć pri istovaru.

Da li je održavanje Innolifta skupo?

Održavanje Innolifta je izuzetno povoljno. Po potrebi, odnosno, u tri do pet godina se zameni manje od dva litra hidrauličnog ulja. Blokade od gume se zamene, kada primetite da je guma istrošena (u zavisnosti od načina upotrebe). Akumulator se zameni, kada primetite da se Innolift suviše brzo prazni. Innolift je proizveden u Finskoj, a standardi kvaliteta su tamo od izuzetne važnosti.

Da li je zamena baterije skupa?

Nije. To je još jedna od prednosti Innolifta: ima ugrađen klasičan gel 44 Ah 12V Exide Excell akumulator, koji upotrebljavamo i za većinu gradskih vozila.

Koliko vremena traje napunjena baterija?

Zavisi od modela i težine tovara. Okvirno traje za dvadeset do trideset podizanja/spuštanja.

Kakav motor upotrebljava Innolift za podizanje i spuštanje tereta?

Za to se pobrinula slovenačka kompanija Mahle d.o.o.,koja kompaniji Frendix Oy u Finsku dostavlja 0.8 kW električne motore, proizvedene u Sloveniji. U poređenju sa električnim motorima u starijim modelima Innolift, novi motori su sada mnogo tiši i energetski štedljiviji, zato je i potrošnja električne energije manja, a vama je na raspolaganju više podizanja/spuštanja tereta.

Da li je potrebno Innolift fiksirati u vozilu?

Generalno, to nije potrebno, jer se Innolift u vozilu podigne sa točkova na viljuške i u tovarnom prostoru je nepomičan, što znači, kada je parkiran ispod palete ili bez palete. Naravno, od viška ne boli glava, naročito u situacijama brze vožnje po krivinama.

Naš kombi ima pozadi stepenik, da li je to problem?

Neke vrste kombija imaju spolja dodatni stepenik za lakši prilaz u tovarni prostor, većina i na unutrašnjoj strani kod stranskih kliznih vrata. U ovakvom slučaju se jednostavno izradi aluminijumska podloga, koja se skida, po meri. Ona se nasloni na stepenik, a Innolift se doveze dovoljno blizu-preko stepenika ili kvake za priključak prikolice. Kada, pri spuštanju, Innolift svakako dotakne odbijač ili stepenik, prednji točkovi na sigurnosnim nogama su dovoljno izbočeni da se od prepreke odbaci i nastavi spuštanje iz vozila.

Da li sa Innolift-om možemo da uđemo i u unutrašnje prostore?

Da, Innolift se vozi na kvalitetnim nemačkim točkovima Blickle, gazna podloga na sva četiri točka je poliuretan. Ovim točkovima nećete oštetiti unutrašnje podne obloge. Možete mirno da vozite po parketu u prodavnici, jer Innolift neće ostaviti nikakve tragove. Istovremeno je poliuretan optimalan za glatku i tihu vožnju po svim tvrdim podlogama. Nema ni drmanja, što je značajno za jeftine plastične točkove.

Na šta moramo da obratimo pažnju pri upotrebi Innolifta?

Innolift je u osnovi viljuškar paletar koji podiže teret u visinu, zato su ovde prisutna pravila fizike. Sa Innoliftom morate raditi na ravnoj i tvrdoj podlozi, izbegavajte podizanje teškog tereta na uzbrdici. Tolerancija naklona je 5° pri potpunom opterećenju i najvišem podizanju. Što je lakši teret i što je niže vaše dostavno vozilo, više nagiba ćete moći da podnesete. Međutim, rad sa svim viljuškarima je najbezbedniji na ravnom terenu.

Da li će Innolift pasti sa kombija, ukoliko ga stavimo na vozilo bez palete na viljuškama?

Ne, Innolift vam neće pasti sa kombija, jer ima na viljuškama tegove koji ga i bez tereta na viljuškama bezbedno drže u vozilu.

Da li može Innolift nekontrolisano da ispadne iz vozila pri istovaru?

Ne. Innolift ima na sigurnosnim nogama ugrađene gumene blokade, koje služe da se Innolift zaustavi na rubu vozila kada sa točkova dođe do blokade.Tako da, kod pravilne upotrebe, nije moguće da Innolift sklizne preko ruba i ispadne.

Šta dobijamo kupovinom Innolifta?

Dostavu će obaviti samo jedna osoba i istovariće teret kod klijenata, bez iznajmljivanja i čekanja viljuškara. Veoma brzo možete da izračunate uštedu, jer nećete morati da plaćate, npr. četiri osobe koje će vam pomoći da istovarite 300 kg. Innolift-om upravlja jedna osoba i tako podiže 600 kg.

Na vozilu imate samo jednu mašinu za rukovanje sa teretom. Hidraulična rampa, utovarna rampa i slične mogućnosti su stalno montirane na vozilo. Istovremeno vam je potreban i paletar za pomeranje paleta, dok jedan Innolift upotrebljavate na različitim vozilima, na prikolicama, ostavljate ga u magacinu. Dakle, maksimalna moguća prilagodljivost.

Innolift je originalan proizvod, sa brojem patenta EP 0 553 086 B1. Proizveden je u Finskoj u kompaniji Frendix Oy. Upotrebljene su isključivo proverene, kvalitetne komponente, između ostalog i slovenački električni motor iz kompanije Mahle.

Gde god na terenu da se pojavite sa Innliftom, sigurno ćete probuditi interesovanje i divljenje u vezi sa vašim rešenjem za brz i optimalan istovar. Ovim poručujete okolini da ste napredna kompanija, koja ulaže u razvoj i kvalitet uslova rada vaših zaposlenih.

INNOLIFT viljuškari ponuda

U ponudi je 6 dimenzija INNOLIFT viljuškara, i mogućnost poručivanja INNOLIFT viljuškara prilagođenog Vašim potrebama.

ZA SVAKO DOSTAVNO VOZILO

U ponudi su četiri različite dimenzije: za lična dostavna vozila, za niže kombije, za više kombije, za kamione. Utovarna visina podizanja je od 70 do 115 centimetara.

KVALITETNO

Innolift je kompletno patentiran i proizveden u Finskoj, proizvođač Frendix OY, patent br. EP 0 553 086 B1. Innolift je, nakon proizvodnje, pregledan i testiran.

MOBILNO

Innolift nije fiksiran za vozilo, već ga možete koristiti na svim vašim vozilima. Ukoliko imate prikolicu, možete i tovar i viljuškar podizati na nju. Kada vam je potrebno potpuno prazno vozilo, Innolift možete ostaviti u magacinu. Sa Innolift-om ste potpuno fleksibilni.

BRZO

Innolift viljuškar podiže i sebe i tovar na vozilo za samo 20 sekundi. Napunite bateriju za samo 20 minuta brzim punjačem, ili u vozilu auto-punjačem (12V).

RACIONALNO

Uz kupovinu jednog dodatnog uređaja, jedna osoba završi isporuku nezavisno od utovara ili istovara. Suprotno utovarnoj rampi, Innolift možete koristiti na svim vašim vozilima i na prikolici. Innolift znači jeftiniju, bržu i nezavisnu dostavu.

KORISNO

Innolift se sam podiže na vozilo. U vozilu zauzima samo 35 cm prostora, jer ostaje bezbedno pričvršćen pod teretom. Izgubićete samo od 175 kg do 195 kg nosivosti vozila. Akumulator možete puniti i u vozilu (12V).